top of page

Ποιο κολέγιο να επιλέξω?

Ποιο είναι το καλύτερο ΙΕΚ; Ποιο είναι το καλύτερο κολλέγιο; Ποιο είναι το καλύτερο ΙΙΕΚ; Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Ο Σεπτέμβρης πλησιάζει.


Ιδιωτικό κολλέγιο, Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο: αυτός ο γρίφος.


Και εκεί που βλέπουμε τα φιλικά του Γιάννη (Αντετοκούμπο) νασου διαφήμιση για το ΙΕΚ Όμηρος, το Aegean, το City College κτλ. Ξανά Time out και ξανά νέα διαφήμιση με άλλα ιδιωτικά κολλέγια και πανεπιστήμια που μοστράρουν την επιτυχία ως δεδομένη. Είναι όμως; Γιατί να επιλέξω το Α και όχι το Β;
Κάθε νέους που σέβεται τον εαυτό του μετά από τα αποτελέσματα των πανελλαδικών πάει Πάρο. Νόμος απαράβατος. Κάποιοι φέυγουν να δουλέψουν season και άλλοι μιζεριάζουν ψάχνοντας το επόμενό τους βήμα. Χαλαρώστε. Τα πάντα θα βρουν το δρόμο τους. Οι επιλογές είναι πολλές και η απόφαση στο χέρι του καθενός είναι να διαμορφώσει καλύτερα το μέλλον του.


Νόμος #1: Ξεχάστε τους γονείς σας


Είναι δεδομένο ότι θα σας επηρεάσουν οι γονείς σας. Το ζήτημα είναι πόσο θα τους αφήσετε να σας επηρεάσουν; Θα σας πούν πήγαινε σε αυτό που είναι δίπλα στο σπίτι σου ή πήγαινε στο ΙΙΕΚ Φούφοτος γιατί είναι φτηνό. Μη σε νοιάζει ένα χαρτί να έχεις στα χέρια σου και από εκεί και πέρα θα σε φτιάξω εγώ. Ξεχάστε τα. Το μέλλον των σπουδών σας είναι δικό σας και δεν θα το κρίνει ο μπαμπάς με τους δήθεν γνωστούς. Ακούστε τους γονείς σας για να έχετε μία διαφορετική οπτική από τη δική σας, αλλά μην αφήσετε να σας καθορίσουν το επόμενο εκπαιδευτικό σας βήμα.

Νόμος #2: Το φτηνό δεν είναι η λύση


Το ότι είναι κάτι φτηνό δεν είναι και ευκαιρία. Τι πάει να πει είναι φτηνό κολλέγιο; Αν επιλέξετε λενα φτηνό ιδιωτικό πανεπιστήμιο το πιο πιθανό είναι να το πληρώσετε ακριβά πολύ σύντομα. Βασικά είτε θα χρειαστεί να κάνετε και κάποιο άλλο ή θα γελάσουν μαζί σας και αντί να απασχοληθείτε σε μία θέση της ειδικότητάς σας θα βρεθείτε κάπου αλλού. Ας μην είναι το μοναδικό μας κριτήριο η τιμή των διδάκτρων του ιδιωτικού πανεπιστημίου. Σαφέστατα ο καθένας θα πάει σε αυτό που μπορεί να υποστηρίξει, αλλά δείτε το πιο διευρυμένα το ζήτημα των διδάκτρων των ιδιωτικών κολλεγίων.Νόμος #3: Τι πάει να πει είναι στην πόλη μου;


Ας είναι και στο περίπτερο στη γωνία. Κάτω από το σπίτι σας. Μεσοτοιχία. Το ότι ένα ιδιωτικό κολλέγιο είναι στην πόλη μου δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής. Αν περνάγατε σε κάποιο πανεπιστήμιο δεν θα αφήνατε την μαμά και τον μπαμπά; Μη φοβάστε. Θα σταθείτε πολύ άνετα μόνοι και σε άλλη πόλη αν χρειαστεί να επιλέξετε ιδιωτικό κολλέγιο σε άλλη πόλη.Νόμος #4: Ξεχάστε τις διαφημίσεις


Θα δείτε τα πάντα. Χαρούμενες φατσούλες, επιτυχημένους επαγγελματίες, περήφανους γονείς, χλιδάτες υποδομές, τίβενους και καπέλα πτυχία και γραφεία και άλλο πολλά. Γελάει ο κόσμος. Δείτε το πιο κυνικά. Το Χάρβαρντ δεν ήρθε στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη. Εκπαιδευτικοί φορείς είναι που πουλάνε υπηρεσίες. Εσείς θα πρέπει να περάσετε από τα γραφεία τους και να δείτε τα προγράμματα που προσφέρουν και να μιλήσετε με άτομα που έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους εκεί. Το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία. Μιλήστε μαζί τους. Δείτε αν απασχολούνται ή όχι. Έμαθαν κάτι ή απλά πλήρωναν οι γονείς τους.


Αν σας πουν ότι δυσκολεύτηκαν εξαιτίας εργασιών που ανατέθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών μην παραξενευτείτε και σε καμία περίπτωση απογοητευτείτε. Ας αναθέσουν εργασίες. Καλύτερα. Εμείς θα είμαστε εκεί για εσάς.


Το μέλλον είναι δικό σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι όταν σας ανατεθεί μία εργασία εξαμήνου ή διπλωματική, η συγγραφική μας ομάδας θα είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει. Καλέστε μας στο 6931234021 ή στείλτε μας mail στο academylab365@gmail.com για να δούμε πως θα ενισχύσουμε την πορεία των σπουδών σας.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page