top of page

Η  Αρχική Δήλωση Θέματος Διπλωματικής Εργασίας στο ΕΑΠ


Όταν ένας φοιτητή του ΕΑΠ λάβει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση για την «Αρχική Δήλωση Θέματος Διπλωματικής Εργασίας» τότε βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πτυχίου του. Μπορεί ο ίδιος να μην το αντιλαμβάνεται καθώς ο κόπος για την εκπόνηση της πτυχιακής του εργασίας να φαντάζει μεγάλος στα μάτια του, αλλά στην ουσία τα μαθήματα και οι εργασίες θεματικών ενοτήτων ανήκουν στο παρελθόν και ο ίδιος μπορεί απερίσπαστος να ολοκληρώσει το θέμα που θα επιλέξει.

Κατά την «Αρχική Δήλωση Θέματος Διπλωματικής Εργασίας» ο φοιτητής θα πρέπει να σκεφτεί ή να αναζητήσει πιθανά θέματα πτυχιακών εργασιών που μπορεί αφενός ο ίδιος να υλοποιήσει αφετέρου να έχουν μία καινοτομία και να σχετίζονται με το ερευνητικό αντικείμενο του επιβλέποντος καθηγητή. Σε μια ερευνητική πρόταση ο φοιτητής καλείται να εν συντομία να παρουσιάσει τον σκοπό της μελέτης, τη σημασία και την μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί. Μπορεί να μοιάζει νωρίς για όλα αυτά για κάποιον που μόλις ολοκλήρωσε τα μαθήματά του, αλλά μία εικόνα για το θέμα του και πως αυτό μπορεί να το ολοκληρώσει την έχει.

Στην υποβολή της πρότασης πρέπει να περιλαμβάνονται τα εξής:

  1. Τίτλος του θέματος. Ο τίτλος του θέματος της διπλωματικής εργασίας του ΕΑΠ θα πρέπει να είναι σύντομος και περιεκτικός.

  2. Σύντομη περιγραφή του θέματος. Η Αρχική Δήλωση Θέματος Διπλωματικής Εργασίας θα πρέπει να περιλαμβάνει το ερευνητικό ζητούμενο που καλείται να καλύψει.

  3. Εξήγηση της σημασίας του θέματος και δικαιολόγηση του ενδιαφέροντος του φοιτητή για την κατάρτιση της διπλωματικής εργασίας. Η ολοκλήρωση μιας διπλωματικής εργασίας δεν αποτελεί απλά ένα κομμάτι της εκπαίδευσης προς την απόκτηση πτυχίου. Η ολοκλήρωσή της θα πρέπει να συνιστά μία προσπάθεια για επίλυση ζητημάτων που είναι ακόμα ανοικτά και έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον.

  4. Ενδεικτικός πίνακας περιεχομένων. Ουσιαστικά αποτελεί μία σύντομη αναφορά στις ενότητες που θα περιλαμβάνει η διπλωματική εργασία.

  5. Περιγραφή των μεθόδων συλλογής δεδομένων και της ακολουθούμενης μεθοδολογίας. Κάθε φοιτητής θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο πλάνο υλοποίησης της πτυχιακής του εργασίας. Η κατάθεση Δήλωση Θέματος Διπλωματικής Εργασίας χωρίς ξεκάθαρα βήματα είναι καταδικασμένη να αποτύχει και να αναγκαστεί ο συντάκτης να επανέλθει.

  6. Θεματικό πεδίο του θέματος. Η ενότητα στην οποία ανήκει.


Οι φοιτητές θα πρέπει να καταθέτουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τις αντίστοιχες ενότητες/κεφάλαια της Δ.Ε. στον επιβλέποντα καθηγητή και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να προβούν και στον αντίστοιχο προγραμματισμό παραδοτέων.

Tips

  1. Μην προτείνετε θέματα που δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε. Καλά τα μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά το πτυχίο προέχει.

  2. Μην προτείνετε θέματα που δεν είναι κοντά στο αντικείμενο εργασία σας. Η εργασιακή σας καθημερινότητα θα σας βοηθήσει να αντλήσετε δεδομένα.

  3. Μην μπλέκετε πολλές μεθόδους μαζί. Απλά πράγματα και συγκεκριμένα.

  4. Μην προτείνετε θέμα που έχει ήδη υλοποιηθεί. Ψάξτε στο ιδρυματικό αποθετήριο του ΕΑΠ..και μετά ασχοληθείτε με την συγγραφή της πρότασης.

  5. Αν δεν έχετε ιδέα πώς να συμπληρώσετε την Αρχική Δήλωση Θέματος Διπλωματικής Εργασίας μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς

Η εκπόνηση των πτυχιακών εργασιών είναι η ειδικότητά μας. Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας προκειμένου να σας επιλύσουμε τυχόν απορίες σας ή να σας διαμορφώσουμε μία πρόταση.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page