top of page

Τι συμβαίνει με την ΕΚΠ 51;


εκπ 51 εκπ51 εργασια πρωτη εαπ εκπόνηση πτυχιακών


Το θέμα δόθηκε. Οι ερωτήσεις γεννήθηκαν. Οι υπολογιστές πήραν φωτιά. Τα forum μπούκωσαν. Που ψάχνουμε; Τι ζητάει ο καθηγητής; Δηλαδή τι είναι βιβλιογραφική επισκόπηση και πως τέλος πάντων την κάνουμε; Στη συνέχεια οι αναζητήσεις των φοιτητών της ΕΚΠ51 στις βάσεις και στις βιβλιοθήκες χτυπούν κόκκινο. Η απογοήτευση και η ανησυχία μήπως και δεν πετύχουν το τελικό αποτέλεσμα είναι έκδηλες και γενικά ο κάθε φοιτητής προσπαθεί από κάπου να πιαστεί.

Το μυστικό για την ολοκλήρωση των εργασιών της ΕΚΠ 51 είναι ένα στρατηγική. Αν γνωρίζει ο κάθε φοιτητής τις λέξεις κλειδιά που θέλει να χρησιμοποιήσει τότε έχει κάνει το πρώτο βήμα προς την ολοκλήρωση. Το δεύτερο βήμα είναι οι σωστές πηγές.Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη προϋπόθεση. Τι μας ζητάει το εκπ 51; Άρα μας ενδιαφέρει να δούμε την ορολογία που θα χρησιμοποιήσουμε για την αναζήτηση. Δεν πρέπει να ψάχνουμε γενικά με θέμα τύπου "εκπαίδευση ενηλίκων". Το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλον ένα όρο για να περιορίσουμε τα αποτελέσματα της αναζήτησής μας. π.χ. ανάδραση εκπαίδευση ενηλίκων ή ανάδραση εξ αποστάσεων εκπαίδευση κτλ. Επιπλέον δεν πρέπει να επιχειρούμε πολλές αναζητήσεις με διάφορους όρους αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Ας εστιάσουμε σε έναν δύο και ας τους εξαντλήσουμε.Όσον αφορά στις πηγές που θα πρέπει να βασιστούμε για τη συγγραφή της εκπ 51, εδώ θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα πρέπει να αναζητήσουμε βιβλία καθώς ο καθηγητής ορίζει στο θέμα της εκπ 51 ότι θέλει έρευνες και όχι γενικά βιβλιογραφία. Οι έρευνες κατά κύριο λόγο δημοσιεύονται σε journals ή σε συνέδρια. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το Google για να ορίσουμε τα άρθρα που θέλουμε και το ζήτημα της πρόσβαση σε αυτά είναι ένα άλλο θέμα που άπτεται της βιβλιοθήκης ή των συνεργατών σας. Η έλλειψη εξοικείωσης με τις μεθόδους αναζήτησης, αλλά και της αξιολόγησης των πηγών πληροφόρησης πάνω στις οποίες θα πρέπει να βασιστούν οι φοιτητές του εαπ είναι τα σημεία παγίδες. Ο καθηγητής της εκπ 51 θέλει να δει τις ικανότητες αναζήτησης της βιβλιογραφίας και παράλληλα την ικανότητα σύνθεσης των αναγνωσμάτων κάτω από ένα ενιαίο πρίσμα. Μία βιβλιογραφική επισκόπηση έχει και αυτή την τέχνη της, αλλά αυτό είναι ζήτημα άλλου άρθρου μας. Οι φοιτητές της εκπ 51, ειδικά αυτοί που ολοκληρώνουν την πρώτη τους εργασία, θα πρέπει να είναι μεθοδικοί και ψύχραιμοι. Η εργασίες τις εκπ 51 είναι αλυσίδα και τα αποτελέσματα των εργασιών θα τους ακολουθούν μέχρι την τελευταία. Η πρώτη εργασία της εκπ 51 είναι εξαιρετικά σημαντική για το αποτέλεσμα των υπολοίπων. Μην προσπαθήσετε να την κάνετε πολύ εξειδικευμένη, αλλά παράλληλα να υπάρχει και κάποιο ερευνητικό ενδιαφέρον. Πού γενικά άρθρα δεν θα γίνουν αποδεκτά


Το academylab θα είναι πάντα διαθέσιμο στους φοιτητές του ΕΑΠ και ειδικά σε αυτούς της θεματικής ενότητας ΕΚΠΕ 51 για να τους βοηθήσει στην ολοκλήρωση των εργασιών τους.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page