top of page

Τα 9 πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές


Εκπόνηση πτυχιακών εργασιών πτυχιακές εργασίες εργασίες νοσηλευτικής

Το λειτούργημα του νοσηλευτή είναι ανταποδοτικό και προσφέρει ικανοποίηση στον εργαζόμενο, αλλά παράλληλα είναι και πολύ προκλητικό. Πολλές φορές υπάρχουν νομοθετικά κενά και ζητήματα ηθικής που δυσκολεύουν την εργασιακή του καθημερινότητα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Τα κυριότερα προβλήματα που υπογραμμίζει η ιστοσελίδα www.nursetogether.com είναι:

  • Η έλλειψη προσωπικού: Τη στιγμή που το κόστος της υγείας ανεβαίνει, την ίδια στιγμή ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα μειώνεται αισθητά. Το φαινόμενο αυτό δικαιολογείται ως αντίμετρο στην αύξηση του κόστους. Η μείωση προσωπικού γεμίζει με περισσότερες ευθύνες και αρμοδιότητες το υφιστάμενο προσωπικό προκαλώντας τους άγχος. Πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του εργασιακού άγχους των νοσηλευτών έχουν θεσπίσει οριοθετημένο ποσοστό αναλογίας νοσηλευτή ασθενών.

  • Οι διαπροσωπικές σχέσεις: Το πρόβλημα των διαπροσωπικών σχέσων μπορεί να αφορά όχι μόνο τους νοσηλευτές μεταξύ τους, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ ασθενών, συνοδών, συγγενών και νοσηλευτών. Η πίεση που ασκείται στον νοσηλευτή τόσο από τις αρμοδιότητες και το ωράριο εργασίας είναι μεγάλη και σε αυτή έρχεται να προστεθούν απαιτήσεις λογικές ή παράλογες από το περιβάλλον του ασθενούς.

  • Οι ικανοποίηση του ασθενούς: Ο ασθενής κατά τη διάρκεια νοσηλείας του έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις τις οποίες θα πρέπει να καλύψει ο νοσηλευτής ή θα πρέπει να δικαιολογηθεί για τη μη ύπαρξή τους. Δυστυχώς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού οι προσδοκίες των ασθενών δύσκολα καλύπτονται πλέον.

  • Η εργασιακοί κίνδυνοι: Αιχμηρά αντικείμενα, διάδρομοι που είναι γεμάτοι αντικείμενα ή που γλιστρούν αποτελούν βασικούς κινδύνους για τους νοσηλευτές. Ταυτόχρονα οι φυσικές προκλήσεις όπως το σήκωμα βάρους, αλλά και η επαφή με τους ασθενής μπορούν να βλάψουν την υγεία τους. Παράλληλα άλλοι νοσηλευτές μπορούν να δεχτούν σωματική επίθεση από τους ασθενείς ή από ανθρώπους του περιβάλλοντός τους που νιώθουν ότι δεν έχουν εκπληρωθεί οι προσδοκίες τους.

  • Υπερωρίες: Για λόγους έλλειψης προσωπικού είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν συχνά περισσότερο από το συνηθισμένο στην εργασία τους.

  • Η πιστοποίηση: Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα πρέπει συνέχεια να αντιμετωπίσουν τόσο τον ανταγωνισμό όσο και να πείσουν τους εργοδότες και τους ασθενείς ότι είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να λάβουν τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες προκλήσεις.

  • Η πρόοδος της τεχνολογίας: Όπως αναπτύσσεται η τεχνολογία έτσι θα πρέπει να αναπτύσσονται και οι δεξιότητες του εκάστοτε νοσηλευτή. Το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες θα πρέπει να γίνουν κτήμα τους και να χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ροή εργασίας τους.

  • Οι σχέσεις με τους ασθενείς: Το πρόβλημα του ασθενούς ενίοτε γίνεται και πρόβλημα του ίδιου του νοσηλευτή.

  • «Ρώτα το νοσηλευτή»: Πολλές φορές οι νοσηλευτές χάνουν την ψυχραιμία τους εξαιτίας της τάσης που επικρατή μέσα σε μία μονάδα υγείας να παραπέμπουν ασθενείς και συνοδούς στους νοσηλευτές για να λάβουν απαντήσεις για τα αιτήματά τους. Η τακτική αυτή δημιουργεί εκνευρισμό στο νοσηλευτικό προσωπικό που πιθανόν να οδηγήσουν σε μείωση της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Οι φοιτητές τμημάτων Νοσηλευτικής μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο μας για την εκπόνηση των πτυχιακών τους εργασιών.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page