top of page

Απαραίτητες οι γνώσεις ψυχολογίας για τους νοσηλευτές


Εκπόνηση εργασιών νοσηλευτικής πτυχιακές εργασίες διπλωματικές ψυχολογία

Οι νοσηλευτές διεκπεραιώνουν πολλές σημαντικές εργασίες κατά τη φροντίδα των ασθενών. Η διάδραση με τους ασθενείς είναι πολύ σημαντικό σημείο της καθημερινότητας ενός νοσηλευτή και στην αύξηση της ποιότητας της επικοινωνίας παίζει σημαντικό ρόλο η εκπαίδευση που έχει λάβει ο κάθε επαγγελματίας. Η ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών θα πρέπει να απασχολεί εξίσου τους νοσηλευτές και να μην περιορίζονται μόνο στην αποκατάσταση της σωματικής τους υγείας.

Η φροντίδα των ασθενών είναι στο επίκεντρο της τυπικής εκπαίδευσης που προσφέρει μία πανεπιστημιακή σχολή. Οι ασθενείς που είναι άρρωστοι ή τραυματισμένοι, μπορούν να βιώσουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων. Οι νοσηλευτές οι οποίοι κατανοούν αυτά τα συναισθήματα είναι σε καλύτερη θέση να παρέχουν φροντίδα για τους ασθενείς, οι οποίοι μπορεί να φαίνονται θυμωμένοι ή ακόμα να περάσουν και σε φάση κατάθλιψης. Σχεδόν όλα τα προγράμματα σπουδών νοσηλευτικής περιλαμβάνουν μαθήματα ψυχολογίας, είτε ως βασικά μαθήματα είτε ως μαθήματα επιλογής. Οι νοσηλευτές που παρακολουθούν προγράμματα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου σίγουρα θα έχουν μεγαλύτερη κατάρτιση στην ψυχολογική αντιμετώπιση ενός ασθενούς.

Ο τρόπος επικοινωνίας με τους ασθενείς, ο οποίος στην αγγλική ορολογία συναντάται ως «bedside manner» δεν έχει μόνο επίδραση στην ψυχολογική κατάσταση του, αλλά και στην γενικότερη κατάσταση της ποιότητας ζωής του. Οι νοσηλευτές οι οποίοι μπορούν να παρέχουν παρηγορητική φροντίδα ακόμα και σε ασθενείς με που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστούν και οι ίδιοι από τα προβλήματα τους. Μέσα από τα μαθήματα ψυχολογίας μπορούν όχι μόνο να διαχειριστούν την ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, αλλά και τη δική τους. Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία μπορούν να δράσουν καταλυτικά σε εργαζόμενο και ασθενή απαλλάσσοντας τον ίδιο από το ψυχολογικό άχθος, αλλά και την οικογένειά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ψυχολογική υποστήριξη δεν χρειάζεται μόνο ο ασθενής, αλλά και όλοι όσοι τον στηρίζουν.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα ψυχολογικής υποστήριξης που παρέχονται σε προπτυχιακής εκπαίδευσης είναι γενικά. Πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα παρέχουν εξειδικευμένη γνώση και γι αυτό οι σπουδαστές νοσηλευτικής οφείλουν να αναζητήσουν αυτά που είναι κοντά στο πεδίο επαγγελματικής τους δραστηριότητας.


Το academylab στηρίζει τους φοιτητές των τμημάτων νοσηλευτικής στην εκπόνηση πτυχιακών εργασιών σε οικονομικές τιμής και με απόλυτη επαγγελματικότητα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στo 6931234021 και στο academylab365@gmail.com


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page