top of page

Τα top 50 αναγνώσματα για κάθε νοσηλευτή.


Νοσηλευτική Πτυχιακές εργασίες ΤΕΙ νοσηλευτικής Διπλωματικές εκπόνηση εργασιών νοσηλευτικής

Στον επιστημονικό χώρο της νοσηλευτικής, όπως και στους περισσότερους χώρους, είναι πολύ σημαντικό να παραμένουν οι επαγγελματίες ενήμεροι για τις εξελίξεις στο χώρο τους και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να μελετούν συστηματικά. Η διαθέσιμη πληροφορία είναι μεγάλη και γι αυτό το λόγο αντλήσαμε από το την ιστοσελίδα nursingschoolhub τα κορυφαία βιβλία του χώρου της νοσηλευτικής τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν ανάγνωσμα για κάθε νοσηλευτή, αλλά και για κάθε φοιτητή του τμήματος νοσηλευτικής. Η αρίθμηση των βιβλίων δεν συνιστά και τη σημαντικότητά τους. Το αντικείμενο των βιβλίων είναι ποικίλο και γι αυτό το λόγο η λίστα ανάγνωσης φιλοδοξεί να καλύψει όλους τους χώρους δραστηριοποίησης ενός νοσηλευτή. Η βιβλιογραφία είναι στην αγγλική γλώσσα.


  1. Nursing Care Plans: Diagnoses, Interventions, and Outcomes, 7th edition by Meg Gulanick and Judith L. Meyers - Το βιβλίο περιλαμβάνει 200 πλάνα φροντίδας τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν πολύπλευρα οι νοσηλευτές. Η ορολογία του δεν είναι πολύ τεχνική και μπορεί να αναγνωστεί τόσο από έμπειρους επαγγελματίες όσο και από πρωτοετείς φοιτητές νοσηλευτικής. Το βιβλίο συνοδεύεται από online companion.

  2. Cooked: An Inner City Nursing Memoir by Carol Karels – Στο βιβλίο περιγράφονται οι εμπειρίες της συγγραφέως σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Η επαγγελματικής της πορείας είναι γεμάτη εργασιακός άγχος, αλλά και θριάμβους και επαγγελματικές επιτυχίες.

  3. Lippincott’s Nursing Drug Guide by Amy M. Karch – Το βιβλίο προσφέρει συμβουλές σχετικά με τα πιο δημοφιλή φάρμακα που χρησιμοποιούν οι νοσηλευτές.

  4. Ross and Wilson Anatomy and Physiology in Health and Illness by Anne Waugh – Βιβλίο που σχετίζεται με την ανατομία και τη φυσιολογία του ατόμου καθώς και τις νόσους που σχετίζονται με τα διάφορα μέρη του σώματος. Η ανάγνωση του βιβλίου θα βοηθήσει του νοσηλευτές να αναγνωρίζουν πιο εύκολα τις παθήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν.

  5. The Everything New Nurse Book by Kathy Quan – Το βιβλίο επεξηγεί τις τυπικές καταστάσεις τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσει ένας νοσηλευτής.

  6. Complications: A Surgeon’s Notes on an Imperfect Science by Atul Gawande - Ο συγγραφέας αναφέρει πραγματικές εμπειρίες από την θητεία του στον τομέα της χειρουργικής δίνοντας μια πιο ισορροπημένη εικόνα για το επάγγελμα.

  7. The Comfort Garden, Tales from the Trauma Unit by Laurie Barkin – Το βιβλίο εστιάζει στην ψυχολογική υποστήριξη που πρέπει να λαμβάνουν οι ασθενείς από τους νοσηλευτές.

  8. Saving Lives: Why the Media’s Portrayal of Nurses Puts Us All At Risk by Sandy Summers – Η συγγραφέας του βιβλίου προσπαθεί να αναδιαμορφώσει την εικόνα του σύγχρονου νοσηλευτή. Τα μέσα επικοινωνίας παρουσιάζουν τους νοσηλευτές ως εργαζόμενους που δίνουν απλά τα χάπια στους ασθενείς, αλλά και οι ίδιοι οι ασθενείς δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το ρόλο τους στην αποκατάστασή τους. Η συγγραφέας απευθύνεται παράλληλα και στους νοσηλευτές και στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν για να βελτιώσουν την εικόνα του επαγγέλματός τους.

  9. Nursing Diagnosis Handbook: A Guide to Planning Care by Betty J. Ackley and Gail B. Ladwig – Το βιβλίο εστιάζει σε πλάνα φροντίδας που θα πρέπει να έχει στο νου του ο κάθε επαγγελματίας υγείας. Παράλληλα βοηθάει τους νοσηλευτές να δημιουργήσουν τα δικά τους πλάνα.

  10. Intensive Care: The Story of a Nurse by Echo Heron – Η συγγραφέας αποτυπώνει τις εμπειρίες της από την επαγγελματική της πορεία. Αν και πρωτοεκδόθηκε τη δεκαετία του 1980 ακόμα παραμένει επίκαιρο.

  11. Cardiac Surgery Essentials for Critical Care Nursing by Sonya R. Hardin – Το βιβλίο απευθύνεται στους νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις. Αποτελεί οδηγό για την φροντίδα τους από την πρώτη μέρα τους μετά την εγχείρηση.

  12. Think Twice! More Lessons from the ER by Brady Pregerson – Ευκολοδιάβαστο ανάγνωσμα που προσφέρει αστείες ιστορίες που εκτυλίχθηκαν σε νοσοκομεία των Η.Π.Α.

  13. When Nurses Hurt Nurses: Recognizing and Overcoming the Cycle of Bullying by Cheryl Dellasega – Το βιβλίο εστιάζει στα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και οι νοσηλευτές. Το εργασιακό στρες είναι μεγάλο και είναι πολλές φορές οι συγκρούσεις στο χώρο εργασίας είναι μεγάλες και συχνές.

  14. The Nurse’s Communication Advantage by Kathleen Pagana – Η συγγραφέας εστιάζει στον τρόπο επικοινωνίας των νοσηλευτών τόσο με τους ασθενείς όσο και με τους συναδέλφους τους.

  15. Rnotes: Nurse’s Clinical Pocket Guide by Ehren Myers – Μικρό εγχειρίδιο για καθημερινή χρήση.

  16. Health Assessment & Physical Examination by Mary Ellen Zator Estes – Εικονογραφημένο εγχειρίδιο που περιλαμβάνει πληροφορίες για τεχνικές, τρόπους εξετάσεως ασθενών καθώς και τρόπους ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών.

  17. Taber’s Cyclopedic Medical Dictionary edited by Donald Venes, Clayton L. Thomas, and Clarence Wilbur Taber – Χρήσιμο λεξικό για κάθε φοιτητή νοσηλευτικής περιλαμβάνοντας εξειδικευμένη ορολογία.

  18. How Doctors Think by Jerome Groopman – Παρόλο που το βιβλίο δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους νοσηλευτές, εντούτοις μπορεί να δώσει εικόνα στους τελευταίους για τον τρόπο που σκέφτονται οι γιατροί γεγονός που μπορεί να διευκολύνει τη συνεργασία τους.

  19. Your 1st Year as a Nurse by Donna Cardillo – Το επάγγελμα του νοσηλευτή είναι πολύ δύσκολο. Το βιβλίο απευθύνεται στους νεοδιορισμένους επαγγελματίες του χώρου της υγείας. Λειτουργεί συμβουλευτικά στο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν.

  20. Bedlam Among the Bedpans: Humor in Nursing by Amy Y. Young – Βιβλίο που διακωμωδεί τα προβλήματα του επαγγέλματος του νοσηλευτή.

  21. Who Moved My Cheese? by Spencer Johnson – Βιβλίο που γράφτηκε από γιατρό και αναφέρεται στη σχέση του ιατρικού με το παραϊατρικό προσωπικό.

  22. The Last Lecture by Randy Pausch – Βιβλίο που γράφτηκε από ασθενή που διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος και το αντιμετώπισε επιτυχώς. Βιβλίο εμψύχωσης.

  23. Journal of Nursing Administration by Lisa Burkhart – Αποτελεί τον κύριο και εξειδικευμένο πόρο ενημέρωσης των νοσηλευτών με επιστημονικά άρθρα.

  24. Medical-Surgical Nursing: Critical Thinking in Client Care, Single Volume by Priscilla (LeMone) Koeplin – Στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους νοσηλευτές να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη γεγονός που θα τους βοηθήσει να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις στο χώρο εργασίας τους.

  25. Contemporary Nursing: Issues, Trends, and Management by Barbara Cherry – Το βιβλίο παρουσιάζει τα κύρια ζητήματα που απασχολούν κάθε νοσηλευτή, αλλά και τις τάσεις του χώρου της νοσηλευτικής.

  26. Nursing Ethics in Everyday Practice by Connie M. Ulrich – Πέρα από το επιστημονικό κομμάτι του επαγγέλματος του νοσηλευτή σημαντική διάσταση καταλαμβάνει και αυτό της ηθικής. Το βιβλίο αποτελεί ένα must-read για κάθε νοσηλευτή αφού καλύπτει την ηθική πλευρά του.

  27. Critical Thinking, Clinical Reasoning, and Clinical Judgement in Nursing: A Practical Approach by Rosalinda Alfaro-Lefevre – Άλλο ένα ανάγνωσμα ικανό να αναπτύξει την κριτική ικανότητα του νοσηλευτή, η οποία θα τον καταστήσει ικανό να λάβει τις ορθές αποφάσεις στην εργασιακή του καθημερινότητα.

  28. Too Busy For Your Own Good: Get More Done in Less Time With Even More Energy by Connie Merritt – Η συγγραφέας προσφέρει συμβουλές στους νοσηλευτές που καταβάλλονται από το εργασιακό άγχος μέσα από την προσωπική της εμπειρία.

  29. How to Survive and Maybe Even Love Your Life as a Nurse by Kelli S. Dunham and Staci J. Smith – Οδηγός για την καταπολέμηση του εργασιακού άγχους, των δυσκολιών του εργασιακού τομέα και των οικονομικών.

  30. How Not to Die: Surprising Lessons on Living Longer, Safer, and Healthier by Jan Garavaglia – Οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να μείνει υγιής. Παρόλο που το βιβλίο απευθύνεται στο γενικό κοινό, οι νοσηλευτές μπορούν να κερδίσουν από αυτό, αφού μπορούν να προσφέρουν ανάλογες συμβουλές στους ασθενείς τους.

  31. Leadership and the Sexes: Using Gender Science to Create Success in Business by Michael Gurian – Βιβλίο το οποίο παρέχει ενδελεχή ανάλυση του τρόπου σκέψεις των φύλων. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να αναλυθεί ο τρόπος ανέλιξης των φύλων στην ιεραρχία.

  32. A Paramedic’s Diary: Life and Death on the Streets by Stuart Gray – Εμπειρική παρουσίαση του επαγγέλματος του νοσηλευτή.

  33. Confessions of a Trauma Junkie by Sherry Jones – Με βάση την εμπειρία του περιστατικού του τυφώνα Κατρίνα η Sherry Jones παρουσιάζει τις κρίσιμες ώρες τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους νοσηλευτές.

  34. Something for the Pain: Compassion and Burnout in the ER by Paul Austin – Η συγγραφέας εξηγεί για το πώς έγινε κυνική στον πόνο των ασθενών. Χρήσιμο ανάγνωσμα για το παραϊατρικό προσωπικό που πολλές φορές καταβάλλεται από τον πόνο που έχει να αντιμετωπίσει.

  35. The Nurse Manager’s Guide to Budgeting & Finance by Al Rundio – Στόχος του αναγνώσματος είναι να αναπτύξει τις διαχειριστικές ικανότητες των νοσηλευτών, αφού πλέον ο σύγχρονος νοσηλευτής δεν ασχολείται μόνο με τη φροντίδα των ασθενών, αλλά και με διαχειριστικά ζητήματα.

  36. The Nurse’s Social Media Advantage by Robert Fraser – Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες των κοινωνικών δικτύων για το επάγγελμα του νοσηλευτή. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να καταστούν εκμεταλλεύσιμα ποικιλοτρόπως αυξάνοντας τις δυνατότητες του χρήστη.

  37. Helping Children Overcome Fear in a Medical Setting by Rob Luka – Η συγγραφέας προσπαθεί να δώσει συμβουλές στους νοσηλευτές προκειμένου να τους καταστήσει ικανούς να συμβουλεύσουν και να βοηθήσουν τους νεαρούς ασθενείς να ξεπεράσουν το φόβο τους για τα νοσοκομεία.

  38. A Daybook for Critical Care Nurses by Ellen Gallen Badema – Το βιβλίο αποτελεί έμπνευση για τον εκάστοτε εργαζόμενο στο χώρο της υγείας και ειδικά τους νοσηλευτές.

  39. Nurse Practitioner’s Business Practice and Legal Guide by Carolyn Buppert – Το βιβλίο βοηθάει τους εργαζόμενους στα παραιατρικά επαγγέλματα να κατανοήσουν τη φύση της δουλειάς και να αντιληφθούν τα πλεονεκτήματά της.

  40. Curriculum Development in Nursing Education by Carroll Iwasiw – Το βιβλίο απευθύνεται στους ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση των νοσηλευτών. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού μιας χώρας.

  41. Inspired Nurse by Rich Bluni – Βιβλίο ενίσχυσης της ψυχολογίας των εργαζομένων στον παραϊατρικό τομέα.

  42. A Complaint Free World by Will Bowen – Ένας ιερέας προσπαθεί να βοηθήσει τους νοσηλευτές να ξεπεράσουν το εργασιακό στρες.

  43. Leave No Nurse Behind: Nurses Working with disAbilities by Donna Maheady – Το βιβλίο εστιάζει στην εργασιακή καθημερινότητα των νοσηλευτών που δουλεύουν με ΑμΕΑ, αλλά και των νοσηλευτών που είναι οι ίδιοι ΑμΕΑ.

  44. Conspiracies of Kindness: The Craft of Compassion at the Bedside of the Ill by Michael Ortiz – Ο συγγραφέας προσπαθεί να αναδείξει την ανθρώπινη διάσταση του επαγγέλματος και πως η συμπόνοια που δείχνει ο εργαζόμενος προς τον ασθενή μπορεί να τον επηρεάσει ριζικά.

  45. Anatomy of Writing for Publication for Nurses by Cynthia Saver – Ο συγγραφές επιδιώκει να ενισχύσει τις ικανότητες των ερευνητών που θέλουν να γράψουν βιβλία για τη νοσηλευτική επιστήμη.

  46. The Last Adventure of Life: Sacred Resources for Living and Dying from a Hospice Counselor by Maria Dancing Heart – Ανάγνωσμα που προσπαθεί να αναλύσει το ζήτημα του θανάτου και να εξοικειώσει με αυτόν όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

  47. Notes on Nursing by Florence Nightingale – Διαχρονικό βιβλίο που γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.

  48. My Name is Mary Sutter by Robin Oliveira – Η ιστορία μιας γυναίκας που έγινε νοσοκόμα ξεπερνώντας προβλήματα διακρίσεων. Φανταστική ιστορία που εξάρει τη δύναμη και την προσήλωση στο στόχο.

  49. Way of the Peaceful Warrior by Dan Millman – Σκέψεις που μπορούν να παρακινήσουν τον κάθε εργαζόμενο.

  50. The Immortal Life of Henrietta Lacks by Rebecca Skloot – Η ιστορία μιας ασθενούς η οποία μπορεί να καταστεί διδακτική.


Το academylab βρίσκεται πάντα δίπλα στους φοιτητές των τμημάτων νοσηλευτικής στην εκπόνηση των πτυχιακών τους εργασιών. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς τόσο καθαρά βιβλιογραφικές όσο και ερευνητικές εργασίες του χώρου στις καλύτερες τιμές, με εχεμύθεια και οικονομικά. Επικοινωνήστε μαζί μας!




Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page