top of page

Θέματα Τελικών Εξετάσεων ΔΠΜ 51 2015-2016


ΔΠΜ51ΔΠΜ Διοίκηση πολιτισμικών μονάδων εκπόνηση εργασιών εργασίες πτυχιακές εξετάσεις ΕΑΠ

Θέμα 1

Επιλέξτε ένα παράδειγμα μιας πολιτιστικής δραστηριότητας και στη συνέχεια παρουσιάστε εν συντομία τις διαδικασίες παραγωγής της και την επιστημονική της μεθοδολογία διαμόρφωσης των διαδικασιών διαχείρισής της. Τέλος εξετάστε και αναλύστε μια θεωρητική προσέγγιση διαχείρισης/διοίκησης, καθώς επίσης και τον ρόλο του οργανογράμματος διοίκησης για την ανάπτυξη μιας πολιτισμικής μονάδας.

Θέμα 2

Είστε σύμβουλος σε έναν πολιτιστικό οργανισμό που προγραμματίζει να αναπτύξει τη στρατηγική του στην εποχή των πολιτισμικών και οικονομικών κρίσεων. Εξετάστε και αναλύστε τις διαδικασίες διαμόρφωσης της στρατηγικής του συγκεκριμένου πολιτιστικού οργανισμού(αναφέρετε παράδειγμα). Επίσης, αναπτύξτε και αναλύστε εν συντομία την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς επίσης και τις κύριες κατηγορίες συμβάσεων που συνάπτονται στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής παραγωγής.


Θέμα 3

Εξετάστε και αναλύστε τα κριτήρια ένταξης των μνημείων και των τοποθεσιών στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς(αναφέρεται παράδειγμα). Τέλος, εξετάστε και αναλύστε τις διαδικασίες επιλογής και αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού σε έναν πολιτιστικό οργανισμό.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page