top of page

40 βαθμοί λιώνει το κορμί!


Το τζιτζίκι δεν σε έχει αφήσει να ησυχάσεις. Στριφογυρνάς στην ξαπλώστρα προσπαθώντας να ηρεμήσεις. Κοιτάς το ρολόι του κινητού συχνά και όλοι σε ρωτάνε «μα καλά χάπι έχεις να πάρεις;». Εσύ όμως ξέρεις ότι δεν είναι το χάπι, ούτε το τζιτζίκι, ούτε η ζέστη αυτή που δεν σε αφήνει να απολαύσεις το μπανάκι σου. Το μυαλό σου γυρνάει στο pc και σε αυτές τις 50 σελίδες που σου μένουν για να ολοκληρώσεις την εργασία σου σχετικά με τη «Διοίκηση Μουσείων και το ρόλο του Πολιτισμού στην οικονομία» και τελικά απαντάς στην παρέα ότι το βραδάκι δεν θα πας μαζί τους για ποτάκι.


Χαλάρωσε…..


Μπορεί η ημερομηνία παράδοσης της εργασίας σου να πλησιάζει, αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Κάνε δύο τρία πραγματάκια και βάλε πάλι το νερό στο αυλάκι. Ξεκίνα λοιπόν:

  1. Πάρε τηλέφωνο, στείλε mail, τιτίβισε, ποστάρισε και γενικά επικοινώνησε με τον επιβλέποντα. Μία οδηγία του μπορεί να ξεκλειδώσει το πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις. Παράλληλα δείχνεις ότι ασχολείσαι με την εργασία σου και δεν βρίσκεσαι κάτω από μία ομπρέλα.

  2. Μη μιλάς με την μαμά και τον μπαμπά για την πρόοδο της εργασίας σου. Το πιο πιθανό είναι να σε αγχώσουν ή να σε θυμώσουν. Η πτυχιακή είναι δική σου δουλειά και θα την ολοκληρώσεις μόνος/η σου.

  3. Ο Κώστας, o Τάκης, η Μαρία, εκείνος ο μακρινός ξάδερφος που η μητέρα σου συνέχεια αναφέρει ότι έχει τελειώσει τη δική του πτυχιακή και τώρα έχει βρει και δουλειά, όλοι τους είχαν τον τρόπο τους για να την ολοκληρώσουν. Εσύ είσαι κάτι άλλο. Θες τον χρόνο σου ή την κατάλληλη στιγμή. Μη σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Εσύ έχεις το ρυθμό σου. Εντάξει είναι λίγο αργός αλλά μην το κάνουμε θέμα.

  4. Μη σε πιάνει πανικός. Υπάρχουν ερωτήσεις για το πώς θα υλοποιήσεις κάποια ζητήματα, αλλά μην κολλάς. Προχώρα κάτι άλλο και θα σου έρθει η επιφοίτηση ή οι οδηγίες από τον καθηγητή.

  5. Όταν είχες αναλάβει την πτυχιακή είχες αφιερώσει πολύ χρόνο για να συγκεντρώσεις βιβλιογραφία. Την οργάνωσες, το διάβασες, αλλά τώρα βλέπεις ότι δεν χωράει όλο. Μην αγχώνεσαι. Επειδή το διάβασες δεν σημαίνει ότι είναι και σχετικό ή πρέπει να μπει όλο απλά και μόνο για να γεμίσουμε σελίδες. Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Μία καλή πτυχιακή εργασία πρέπει να πληροί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και όχι να είναι μεγάλη σε όγκο.

  6. Μην εκτυπώνεις και μην δίνει εκτυπωμένο υλικό στον καθηγητή σου. Απαίτησε οι διορθώσεις να γίνονται στο ηλεκτρονικό κείμενο. Σε διαφορετική περίπτωση θα κόψεις ένα δάσος για τις εκτυπώσεις και θα χάσεις διπλάσιο χρόνο για να τις εντοπίσεις στο έντυπο και να τις μεταφέρεις στο ηλεκτρονικό.

  7. Μην ασχολείσαι όλη μέρα με αυτή.


Αν παρόλα αυτά υπάρχει πρόβλημα τότε……………


Τηλεφώνησέ μας στο 6931234021


Ή


Στείλε mail στο academylab365@gmail.com


Για να διώξουμε το άγχος και να σας φέρουμε πιο κοντά στην ολοκλήρωση των σπουδών σας.



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page