top of page

Γιατί και πως να ανεβάσω τη διπλωματική μου στο αποθετήριο του ΕΑΠ Apothesis.

Ανεβάζοντας την εργασία σας στο αποθετήριο του πανεπιστημίου σας, ωφελείτε τόσο τον εαυτό σας όσο και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Ορισμένα από τα κύρια οφέλη περιλαμβάνουν:

  1. Ευκολία πρόσβασης: Με την εργασία σας αποθηκευμένη στο αποθετήριο του πανεπιστημίου, μπορείτε να την έχετε πάντα στη διάθεσή σας από οποιοδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το χαμένο USB ή τον σκληρό δίσκο.

  2. Εύκολος κοινοποίηση: Το αποθετήριο σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε τις εργασίες σας με συμφοιτητές, καθηγητές ή άλλα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη συνεργατικών προσεγγίσεων και να προωθήσει τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών.

  3. Αποτύπωση και ασφάλεια: Ανεβάζοντας την εργασία σας στο αποθετήριο, δημιουργείτε μια ανεξίτηλη αποτύπωση της δουλειάς σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο αν προκύψουν αμφιβολίες ή διενέξεις σχετικά με την αυθεντικότητα της εργασίας σας. Επίσης, μπορείτε να προστατεύσετε την εργασία σας από τυχόν απώλειες δεδομένων, αν ο υπολογιστής σας υποστεί ζημιά.

  4. Αξιοποίηση από τον κοινωνικό κώδικα: Οι περισσότεροι χρήστες επιτρέπουν τη χρήση του κοινωνικού κώδικα (social coding), όπως το GitHub. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εντάξετε τον κώδικα έργων που αξιοποιούνται από άλλους και να συνεισφέρετε στην ανοικτή κοινότητα του λογισμικού.

  5. Αξιοποίηση από πιθανούς εργοδότες: Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, οι εργοδότες μπορεί να ενδιαφέρονται για το προφίλ σας και τις δεξιότητές σας. Έχοντας ένα ενημερωμένο και προσβάσιμο αποθετήριο με τις εργασίες σας, μπορείτε να καταδείξετε τις ικανότητές σας και να αυξήσετε τις πιθανότητες εύρεσης μελλοντικής απασχόλησης.


Ανάρτηση διπλωματικής  apothesis εαπ συγγραφή οδηγίες

Συνολικά, ανεβάζοντας την εργασία σας στο αποθετήριο του πανεπιστημίου, διασφαλίζετε την εύκολη πρόσβαση, δημιουργείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας, ενισχύετε τον διάλογο με τους συνομήλικούς σας και την ακαδημαϊκή κοινότητα, και διαμορφώνετε μια ισχυρή παρουσία στον ψηφιακό χώρο που μπορεί να σας ωφελήσει και επαγγελματικά στο μέλλον.

Οι φοιτητές του ΕΑΠ μετά την επιτυχή παρουσίαση της διπλωματικής τους είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον κανονισμό του πανεπιστημίου, να αναρτήσουν τη διπλωματική τους στο αποθετήριο. Πριν την ορκωμοσία των φοιτητών διενεργείται έλεγχος και οι φοιτητές που δεν έχουν αναρτήσει την εργασία τους δεν είναι σε θέση να ορκιστούν. Από την άλλη πλευρά, όσοι φοιτητές θέλουν να προχωρήσουν σε μία επιστημονική δημοσίευση, μπορούν να ζητήσουν αναβολή ανάρτησης της διπλωματικής τους από 1-3 χρόνια. Από εκεί και πέρα η διπλωματική εργασία αναρτάται υποχρεωτικά. Τώρα αναφορικά με τα βήματα που ακολουθούνται από τους φοιτητές, αυτά είναι τα παρακάτω:

  1. Μετατροπή του αρχείου της εργασίας σε pdf μικρότερο των 30mb. Το αρχείο δεν πρέπει να είναι κλειδωμένο, προκειμένου να είναι προσβάσιμο από το κοινό.

  2. Είσοδος του φοιτητή στο apothesis.eap.gr

  3. Συμπλήρωση των στοιχείων του για να εισέλθει στο σύστημα. Οι κωδικοί είναι οι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποίησε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου.

  4. Συμπλήρωση πεδίων μεταδεδομένων όπως Τίτλο, Επιβλέποντες, Περίληψη κτλ.

  5. Ανέβασμα αρχείου pdf.

Η διαδικασία της ανάρτησης της διπλωματικής εργασίας είναι εξαιρετικά απλή και δεν θα έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 5 λεπτών. Παρόλα αυτά, η συντακτική ομάδα του academylab μπορεί να αναλάβει την ανάρτηση της διπλωματικής σας εργασίας στο αποθετήριο εφόσον αντιμετωπίζετε δυσκολίες, ή να σας υποδείξει τον περιεχόμενο των πεδίων που απαιτούνται. Γενικότερα το academylab μπορεί να ενισχύσει την προσπάθεια του φοιτητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε όλη τη φάση συγγραφής της διπλωματικής του εργασίας, από την επιλογή του θέματος μέχρι και την ανάρτηση της εργασίας στο αποθετήριο apothesis. Επικοινωνήστε μαζί μας στο academylab365@gmail.com ή στο 6931234021 για να δούμε μαζί τις προοπτικές συνεργασίας μας.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page