top of page

ΜΒΑ γιατί;

Η απόφαση να σπουδάσετε MBA (Master of Business Administration) είναι μία σημαντική απόφαση από αυτούς που θέλουν να γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες. Το ερώτημα που παραμένει είναι εάν η επιλογή του MBA σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού αξίζει τον κόπο, τον χρόνο και την επένδυση. Αν ετοιμάζετε να εισέλθετε στον ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο του σήμερα, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε ένα τέτοιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Ένα MBA θα σας προσφέρει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, ειδικά όταν προσφέρεται από μια κορυφαία σχολή επιχειρήσεων με πολύ καλή φήμη. Η επίτευξη υψηλότερου μισθού μετά την αποφοίτησή σας, η προσγείωση σε μια κορυφαία θέση διαχείρισης ή ακόμα και να γίνετε αφεντικό του εαυτού σας είναι μερικά από τα επιπλέον πλεονεκτήματα.

1. Αναπτύξτε ανεκτίμητες διαχειριστικές δεξιότητες

Μια εκπαίδευση σε MBA συνήθως επιδιώκεται από νέους επαγγελματίες με τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακής εμπειρίας και ακόμη και από ανώτερους υπαλλήλους που αισθάνονται την πρόκληση. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στην επαγγελματική ζωή, είναι στην ανθρώπινη φύση να συμμορφώνεται το άτομο με μια ορισμένη επαναληπτικότητα και να αποφεύγει να αναλαμβάνει κινδύνους.
Τα MBAs και οι συνδεδεμένες ειδικότητες τους θα σας διδάξουν πολλά για τα πάντα που κάνουν μια επιχείρηση να τσιμπηθεί μαζί σου. Θα μάθετε πώς να:

 • Παράγετε, διαφημίζετε και να πουλάτε τα προϊόντα σας.

 • Κρατάτε τα οικονομικά υγιή.

 • Διατηρήσετε την θετικής εικόνας της εταιρείας.

 • Συγκεντρώσετε και ερμηνεύσετε τα δεδομένα της βιομηχανίας.

 • Μισθώσετε τους κατάλληλους ανθρώπους και να τους αυξήσετε τα κίνητρα για εργασία

 • Δημιουργήσετε ιεραρχίες που βοηθούν την εταιρεία να ευδοκιμεί.

 • Γνωρίζετε πότε πρέπει να πάρετε τις σκληρές αποφάσεις.

Μελετώντας ένα Master of Business Administration αναγκάζεστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, να ασχοληθείτε με τα πιο πρόσφατα ζητήματα στις διεθνείς επιχειρήσεις, να εφαρμόσετε τις πιο σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης και να αντιμετωπίζετε συνεχώς τον εαυτό σας.


2. Αποκτήστε δωρεάν πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο επιχειρήσεων

Ως φοιτητής MBA, έχετε μεγάλες ευκαιρίες δικτύωσης. Θα γνωρίσετε και θα αλληλεπιδράσετε σε ένα πλαίσιο που θα ενισχύσει τις δυνατότητες διαχείρισης της επιχείρησής σας με συναδέλφους, καθηγητές και διδακτικό προσωπικό (συνήθως πρώην ή σημερινούς ισχυρούς επιχειρηματίες, με μεγάλη εμπειρία διαχείρισης).

Επιπλέον, αν δεν κάνετε MBA μερικής απασχόλησης παράλληλα με τη δουλειά σας ή μέσα στην επιχείρησή σας, έχετε καλές ευκαιρίες να συναντήσετε πιθανούς εργοδότες μέσω των διαφόρων πρακτικών που είναι μέρος των περισσότερων προγραμμάτων MBA.

Τέλος, αποκτάτε πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο αποφοίτων του συγκεκριμένου προγράμματος MBA. Οι συνδέσεις σας θα σας δώσουν μια μεγάλη εικόνα του επιχειρηματικού κόσμου και μια βαθιά κατανόηση των παραμικρών αλλαγών στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Μπορείτε να προβληματιστείτε σε μεγάλα επιχειρηματικά ζητήματα και να δημιουργήσετε συνδέσεις μεταξύ διαφόρων παγκόσμιων γεγονότων και παγκόσμιων υποθέσεων.

3. Καλύτερες πιθανότητες υψηλότερου μισθού

Ο μέσος μισθός για πτυχιούχο MBA είναι σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με τον μισθό ενός υπαλλήλου με κανονικό πτυχίο μεταπτυχιακού τίτλου. Μπορείτε να περιμένετε να κερδίσετε δύο φορές περισσότερα από αυτά που θα περίμενε κανείς να κερδίσει από ένα κανονικό πανεπιστημιακό πτυχίο.

Μέση αμοιβή για πτυχιούχους MBA

 • Στις ΗΠΑ - 84.650 ευρώ / έτος

 • Ευρωπαϊκές χώρες - 100.000 ευρώ / έτος

Σε δύο-τρία χρόνια, καλύπτετε τις επενδύσεις που πραγματοποιήσατε με την εκπαίδευση MBA σας.

Μέσο κόστος διετούς διάρκειας MBA στις κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων

 • Στις ΗΠΑ - 101.200 ευρώ / έτος

 • Στην Ευρώπη - 9.800 έως 35.600 ευρώ / έτος

4. Ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση από την αρχή

Πολλοί φοιτητές επιλέγουν ένα MBA επειδή θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και να μάθουν πώς να τρέξουν μια επιτυχημένη επιχείρηση. Έχουν μια ιδέα και ένα μεγάλο όνειρο και θέλουν να μάθουν πώς να τις μετατρέψουν σε πραγματικότητα. Ένα πρόγραμμα MBA θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις γνώσεις και τις επιχειρηματικές πρακτικές που χρειάζονται για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση ή να βοηθήσετε μια υπάρχουσα επιχείρηση να αναπτυχθεί και να αναπτυχθεί.

Πολλοί απόφοιτοι MBA καταλήγουν να ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση και εκείνοι που δεν προσγειώνονται αρχικά σε μεσαία ή ανώτατα διοικητικά καθήκοντα σε μεγάλες εταιρείες.

5. Ανοίξτε την πόρτα για τεράστιες ευκαιρίες σταδιοδρομίας

Λόγω των προσόντων τους, οι απόφοιτοι ενός προγράμματος MBA έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν και να κατέχουν υψηλόβαθμη διοικητική θέση. Περισσότερο από το 50% των πτυχιούχων MBA παγκοσμίως είναι ανώτερα στελέχη ή διευθυντές συμβουλίου. Αυτός ο τύπος θέσης φέρνει υψηλότερο μισθό, αλλά και υψηλότερες ευθύνες και μεγαλύτερο ωράριο εργασίας.

6. Ένα MBA σημαίνει την παγκόσμια αναγνώριση

Μόλις αποφοιτήσετε με επιτυχία ένα MBA, ανεξάρτητα από το σημείο όπου σχεδιάζετε να οικοδομήσουμε την καριέρα σας, το πτυχίο σας θα αναγνωριστεί και σίγουρα θα αυξήσετε την αξιοπιστία σας ανάμεσα στους επιχειρηματίες.

Το πραγματικό πλεονέκτημα ενός MBA, ωστόσο, είναι η αποδεδειγμένη ευελιξία του. Με ένα MBA, μπορείτε να συνεχίσετε πολλούς τομείς σταδιοδρομίας και να προχωρήσετε σε υψηλότερες και καλύτερα πληρωμένες θέσεις εργασίας πιο γρήγορα.Comentários


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page